Sunday, November 27, 2011

SETAHUN SUDHA BERLALU….


Ok guessssssssssssss whatttttttttttttt???????...ops tertulis mcm de satu blog ni….hahahha…ok skang aku x nak merapu panjang lagi…dengan ini aku nak mewartakan bahawasanya aku dan si dia sudah SETAHUN bersama…..kami couple pada 18/11/2010…..so secara rasmi nya pada 18/11/2011 kami sedah genap setahun…..aku just berharap hubungan kami bukan setakat setahun ni jer…amin….

SAHABATKU


KHAS BUAT NOOR FADHILAH…



Tujuan aku tulis entry ni sebab di saat ini,tat kala ini,waktu ini aku amat merindui seorang sahabat yang amat aku rapat…dialah NOOR FADHILAH BINTI AHMAN LOKMAN. @ FEDY…aku dan fedy rapat sejak kami duduk satu bilik selama 2 sem..dan dia classmate + roommate aku…sekarang aku pasti fedy mesti sedang lipat kain + jadi bibik sepenuh mase( gurau jeeerr…) sementare menunggu bermulanyer sem 2 IJAZAH SARJANA MUDA UKUR BAHAN..fedy ni masuk PENERAPAN IJAZAH kat UITN SHAH ALAM…

Banyak kenangan aku dan fedy mase duduk sebilik ngan dia…
Aku masih ingat lagi tiap2 pagi kalo nak g kelas je mesti dial ah yang akan gerak kn insane yang paling susah nak bangun pagi(aku lah…heheh)…dengan penuh kesabaran dan penuh ketabah dialah yang kejut aku hamper setiap pagi kot spy aku bangun g kelas selama 2 sem..aku mmg tabik spring lah kat dia….susah tu nak kejut aku bangun…kegigihan dial ah yang wt aku suke di kejut…hahhah..TAPI sekarang sape nak kejut aku lagi…sape yang tahan ngan sikap aku ni…sape yang nak belai aku tuk bangun pagi lagi…. SIAPAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....kalo ada SUKARELAWAN yang nak amik PART TIME tuk kejut please inbox me ya…

Beberape hari lagi sebelum dia nak balik terus ke rumah dia di KAJANG…kami satu balik bersepakat membawa berkat tuk basuh baju PAKAI MESIN..punya lah banyak..ye lah bayangkan 5 orang nyer baju tuk seminggu nyer…sampai 2 mesin kami guna….pastu kami bergotong royong menyidai baju..tup2 kami balik je dari kelas baju semua sudah tersedia leipat kemas di atas katil masing2…ni semua kerje FEDY yang bosan duk bilik lalu melipat baju kami semua….alangkan bahagia nyer saat itu…TAPI sekarang FEDY dah x de lagi….sape yang nak basuh baju aku…sape nak tolong lipat baju aku…sape nk tolong basuh selendang aku…..SIAPAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

Nak cerita kat sini mmg banyak kenangan aku ngan FEDY ni..walaupon sempat bersama2 (dalam erti kata lain sama2 duk PERAK) tapi banyak kisah yang tidak dapat aku cerita kan kat sini…
Aku x pernah rase sedih kehilangan kawan sebab selama ni kawan2 aku semua nyer depan mate….dengan itu aku FARAH NASUHA BINTI HUSSIN ingin membuat keterangan yang aku RINDU SANGAT2 KAT FEDY….(cewahhh ayat x leh blah kan…rase nak tergelak pon adekan…tapi oleh kerna fedy aku ucapkan lahh…)


Fedy aku nak kaw bace ni..nilah hasil kajian aku selama ini kat kaw…hahah
*      Baik hati..
*      Pemurah…
*      X berkire soal duit..
*      Sahabat sejati…
*      Rajin tapi x serajin aku lah..
*      Solat x tinggal…
*      Punya ciri2 ibu soleha..
*      Sabar dan tabah…
*      Anak yang solehah…

Fedy aku tau banyak suka duka yang kaw lalui sepanjang bergelar siswi UITM PERAK @ QS 3A..tapi aku percaya banyak manis dari pahitnya…aku nak kaw jadikan kenangan manis tu sebahagia dari diari hidup dan jadikan kenangan pahit tu sebagai pengajaran yang bermakne dalam hidup kaw….fedy aku tau selain dari parents kaw nak kaw wt DEGREE,kaw sebenarnyer nak lari dari seseorang yang kaw x leh nak lupakan kan…aku terjumpa surat yang kaw tulis tu(sorry bukan niat nak baca tapi KEINGINAN menguasai diri ini.. :)….aku percaya kaw kn lupakan orang tu dan pilihan kaw nak ke shah alam mmg tepat….aku harap kaw kat sane belajar btol2 dan aku doakan kaw kan dapat pe yang kaw inginkan…dan jangan sesekali lupakan kami di UITM PERAK ini…

SALAM RINDU + SAYANG
     SUHA

MY BEST FRIENDS IS BOYFRIENDS

BEST FRIENDS BECOME BOYFRIENDS…

Pak aji tgok cite TOM & FRIENDS….
Tgok pula bersame cik TINI…..
Jika best friends jadi boyfriends…
Bahagianyer hidup ini……

Ok aku tahu kaw orang mesti nak bace entry ni kan…..ok aku pon exited nak tulis bende ni…tajuk ni bersangkut paut ngan aku…oooppppppssss!!!!!! Tapi jangan wat kesimpulan awal ye….

Boyfriends…….
*     Orang yang kite cinte…
*     Orang yang kite nak selalu ada dengan kite…
*     Orang yang leh wt kite bahagia….
*     Orang yang kite nak kongsi segala suka duka tapi ada batas nyer….
*     Orang segala orang lah senang cite…..

Tapi kaw orang sedar x yang kite x leh nak cerite semau pe yah kite rase kat BF kite….ye lah sebagai contoh….kaw orang gaduh ngan BF kaw orang x kan lah kaw orang nak mengadu nasib ngan BF kaw orang kn…..pas tu x kan lah kaw oarng nak cerite keTIDAK PUAS hati kaw orang tu kat BF kan…..
Tapi kalo nagn BESTFRIENDS plak mcm ne….

Jom tgok nape kite perlukan BESTFRIENDS…….
*     Tempat kite mengadu nasib….
*     Tempat kite meluahkan perasaan pasal orang sekeliling kite TERMASUKBF kite sendiri…
*     Tempat kite berbual2 segala hal…
*     Tempat kite bila suka dan duka
*     Temapat segala tempat lah senang cite….

Kite kan cerite kan segala hal kite kat bestfriends kite sebab nagn dye orang je lah yang kite percaya dan paham nahn jiwa kite kan….kite x de rase segan pon ngan kawan kite sendiri sebab kite selese dan seronok….kaw orang percaya x even kalo kite gaduh ngan kawan kite tu tapi pernah x kite cakap “OK KITE PUTUS KAWAN KEJAP SEBAB NAK TENANG KAN PIKIRAN”..x pernah kan sebab kite AMAT2 memerlukan kawan kite WALAUPON…..tapi ngan BF kite plak senang2 je kan kite mintak putus….

So lepas kaw orang bace entry ni aku percaya kaw orang mesti teringin mcm mne aku teringin ni.aku teringin MY BESTFRIENDS BECOME MY BOYFRIENDS”….x salah kalo kawan jadi BF sebab dye orang dah sedia maklum nagn peranagi kite so x kn ade rahsia antare pasangan t kan…tapi boleh ke keinginan aku ni menjadi kenyataan dan siapakah bestfrineds yanga ku maksudkan itu…

Ok stakat ni je lah aku nak tulis…..


WASALAM………..

Wednesday, November 16, 2011

ragam pelanggan

RAGAM PELANGGAN LAGI

ok ary ni aku nak kongi cerite yang aku hadapi mse ngah keje kat warung mak ngah aku...

SITUASI PERTAME..

Pelanggan :adik nak Tanya ayam ni keras ke,lembut ke,liat…
Aku: (dalam nada nak tergelak)  abg ade gigi x..kalo de gigi ayam keras pon leh makan…
Pelanggan : (dengan menunjukkan gigi dye)..mestilah de adik oiii..kalo x abg x makan kat sini…
Kaw orang nak tau x lepas je abg tu selesai makan aku nak tergelak berguling2 tau…pe lah abg tu leh Tanya soalan yang paling x leh nak masuk akal langsung lah..isshhhhh aku kalo jahat dah lme aku ketawe mase dye ngan amik lauk kat aku tapi aku masih de perikemanusian lagi tau..mne de ayam dalam dunia ni kalo d gooreng jadi lembut wehhh..tolonglah simpan2 cikit keTIDAK PENDAIAN tu..malu lah..

Monday, November 14, 2011

issue sensitiviti



SALAM
Ok ary ni aku nak tulis pasal
ISSUE TENTANG CARA PEMAKAIAN TUDUNG WANITA ZAMAN SEKARANG…


Isu ni selalu di bangkit kan oleh segelintir masyarakat yang selalu nak cari masalah
Bagi pendapat akukan isu ni x patut  bangkit kan sebab ni isu yang agak serius…
Isu ni leh wt seseorang itu terasa dan tersinggung..
Ok cube kaw orang bayang kan

SITUASI PERTAME
 seorang muslimah itu baru nak cube2 pakai tudung tapi dye memakai tudung seperti di atas ni pastu datang seorang hamba ALLAH SWT then tegur cara pemakaiaan tudung dye…
pe perasaan dye tatkala tu..mestilah rase marah dan kecil hati kan…ye lah dye tu baru nak berjinak2 menjadi wanita bertudung pastu pula kene tegur..takut2 kang lepas kene tegur tu dye cabut pula tudung dye..terus x de niat tuk bertudung lagi kan……

SITUASI KEDUA
Seorang wanita bukan islam bersame-same seorang muslimah yang memakai tudung seperti di atas ni…pastu dating seorang hamba ALLAH SWT ni tegur cara pemakaian wanita bertudung ni…so pe pandangan wanita bukan islam tu terhadap islam…mesti dye kan piker yang islam ni MENYUSAHKAN dan CEREWET kn…

*aku harap kaw orang semua renung2kan lah kedua2 situasi ni sebelum nak berbicara…
Aku bukan nak tunjuk yang aku ni baik mahupon x leh di tegur..aku x nafikan dulu aku mmg bertudung mcm ni dan aku pernah marah orang kenape bertudung mcm ni tapi pikir2 balik x salah kot nak bertudung mcm ni…
Aku harap orang ramai x bangkit kan lagi issue ni sebab aku rase x sesuai tuk besar2 kn isu ni…bagi aku lebih baik kite tegur wanita islam yang x tertudung darin mencari salah orang lain k…
Aku mohon maaf kalo ada bicara aku ni x sesuai dan tersalah..aku hanay manusia biased an aku hanya nak memberi pendapat aku jer…

SEKIAN…

WASALAM

STAY BY YOUR SIDE


SALAM....
SYUKUR KEPADA ILLAHI  kerna aku masih mampu terus bernafas di muak bumi ini...
SYUKUR KEPADA ILLAHI kerna aku masih mampu tersenyum walaupon banyak dugaan melanda...
SYUKUR KEPADA ILLAHI kerna aku masih bersama-sama dengan yang tersayang...


bace je tajuk mesti kaw orang dah terpikir pe yang aku nak tulis kan...
by the way aku tergerak aty lah plak nak tulis pasal aku nyer PAK PANDIR...
aku sbnr nyer x b[e suke nak tulis pasal dye sebab aku x nak ROMANTIK2 sgt ngan dye ni..
bagi aku biar lah biase2 jer k...
tapi yang paling penting skali KASIH SAYANG terus bersemi..(ceh waahhhh TERROMANTIKLAH pulak).
aku dah kenal EN KURUS ni (panggilan aku kat PAK PANDIR aku ni sebab dye ni mmg krus dr aku)..dari aku sem 1 lagi...hanpir setahun lah kami terCOUPLE..hahahah
seriualy aku cakap kan aku ngan dye ni kn bukan mcm COUPLE tau..aku ngan dye ni kalo tepon x de mkne nyer ROMANTIK2 ni wehhhhh..sorry cikit k...aku x nk ROMANTIK2 ni sebab aku suke simple je k...aku kalo gayut ngan dye mcm2 perkataan yang keluar mcm BENGGONG,LEMBAP,AKU LAH n ayat2 yang mcm kawan2 biase gune lah....dye pon jns x kesah...tapi aku x de lah sampai cakap kasar ngan dye..
tukl pengetahuan kaw orang semua dye lah PAK PANDIR aku yang paling lame ngan aku sebab aku ni cepat bosan ngan laki tapi aku bukan PEREMPUAN MURAHAN k...

nak tahu x mcm ne aku leh TERCOUPLE sampai SETAHUN ni...

*kami amalakan konsep 5S
1.sayang.
2.simple.
3.senyum.
4.sentiase positif.
5.suke2 jer...

(walaupon nampak mcm x logikkan n nampak mcm KONSEP YANG DIAMALKAN HOSPITAL2 ni tapi ni lah yang aku wt ngan dye)...

Nak kate dugaan tu mmg banyak yang aku n dye lalui ni…
Aku pernah putus ngan dye sekali mase sem 2 sebab mse tu prestasi stady aky banyak gler menurun lah..so aku amik keputusan tuk putus sebab aku nak focus pd stady..
Pastu dugaan mase dye ngan busy ngan project POLI  dye so aku ni terbiar2lah kan..pastu terdatang lah seorang PUTERA KAYANGAN yang x brape nak sayang sgt lah…pastu aku tersayang lah ngan putera kayangan tu..make dengan itu aku pon nak amik keputusan tuk putus sebab aku rase mcm dye dah x sayang aku lagi tapi dengan izin ALLAH SWT kami masih bersatu lagi…

So aku nak dedikasikan lahu ONE IN MILLION by NE-YO ni kat
MOHD FADLI CHE NOH @ FAZLIE…

Jet setter
Go getter
Nothing better
Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But I’ve never met one like you
Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the girls I’ve been with
Things I’ve seen it takes much to impress
But sure enough your glow it makes your soul stand up from all the rest

I can be in love
But I just don’t know (don’t know, girl)
Baby one thing is for certain
Whatever you do it’s working
Other girls don’t matter
In your presence can’t do what you do
There’s a million girls around but I don’t see no one but you

Girl you’re so one in a million
You are
Baby you’re the best I ever had
Best I ever had
And I’m certain that
There ain’t nothing better
No there ain’t nothing better than this

You’re not a regular girl
You don’t give a damn about the loot
Talking about what I can’t do it for you
What you can do for yourself
Even though that ain’t so
Baby cause my dough don’t know how to end
But that independent thing I’m with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don’t know (don’t know, girl)
Baby one thing is for certain
Whatever you do it’s working
Other girls don’t matter
In your presence can’t do what you do
There’s a million girls around but I don’t see no one but you

Baby you’re so one in a million
You are
Baby you’re the best I ever had
Best I ever had
And I’m certain that
There ain’t nothing better
No there ain’t nothing better than this
Girl you’re so one in a million
You are
Baby you’re the best I ever had
Best I ever had
And I’m certain that
There ain’t nothing better
No there ain’t nothing better than this

Timing girl
Only one in the world
Just one of a kind
She mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you’re one of a kind
That means that you’re the only one for me
Only one for me
Baby (girl) you’re so one in a million
You are
Baby you’re the best I ever had
Best I ever had
And I’m certain that
There ain’t nothing better
No there ain’t nothing better than this
Girl you’re so one in a million
You are
Baby you’re the best I ever had
Best I ever had
And I’m certain that
There ain’t nothing better
No there ain’t nothing better than this

(yang de GIRL2 tu tukarlah kepda BOY lah)
Akhir kate aku harap perhubungan kami bukan stakat COUPLE jer..
Aku harap sangat dye menjadi TEMAN HIDUP AKU…
Dan AKU MASIH SAYANG DYE sampai sekarang….

Saturday, November 5, 2011

AIDILADHA MENJELMA

SALAM LEBARAN AIDILADHA KEPADA YOU ALL.

ok di pagi yang mulis ni first aku nak ucapkan 
SELAMAT HARI RAYE AIDILADHA.kepada......

*MY BONDA...
*mMY SIBILING AND MY BIG BIG FAMILY...
*MY BEST FEWENS(AIN,ZIQA,TASHA,ATUL,WAN,WANI,FEDY,FARA,CENA,EMI N QS3A)..
*KAT ORANG2 KAMPUNG....
*ORANG YANG BERADA DI MEKKAH YANG SEDANG MENUNAIKAN HAJI...
*KAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI....
*X LUPE GAK KAT LEMBU2 YANG BAKAL DI SEMBELIH...

ooopppppppssssss ni aku nak berpesan kat LEMBU2 yang bakal di sembelih..
mase sembelih tu diharap dapat memberikan senyuman yang menawan..(aje gler kalo LEMBU senyum kan)
pas tu di harap bersabar dan tabah menghadapi PISAU TAJAM yang bakal berada DILEHER....
lepas tu di harap bagilah aku ni daging LEMBU sebab FREE kan...hahha

oklah stakat ni je aku nak tulis...
sebab aku nak ............
*tolong mak aku...(anak soleha)...
*nak main msg ngan TERSAYANG...haha
*pastu nak sambung tido...

WASALAM
SELAMAT ARY RAYEEEEEEEEEE



BUDAK SOMBONG

SALAM SEMUA...........
ok ni aku nak bebel pasal sorang budak ni...
name di beri AMMAR NAUFAL kot....
sebelum tu meh tgok muke BUDAK SOMBONG ni...

ok dah tgok kan..
terserlah x KESOMBONGAN dia ni...
ini budak kan manyak sombong woooooo...
ini budak kalo waaaa dekat je mesti nak melalak...
waaaaa geram jer ngan ini budak...
dia ni kan mcm budak yang duk kat utan tau...
x leh nak jumpe orang yang selain MAMA N PAPA dia...
tapi walaupon ini budak manyak sombong same waaaaa..
tapi waaaaaaa manyak sayang same ini budak maaaaaa...
ini budak waaaa sudah anggap mcm adik waaaaaa snd maaaa...
ini budak kan manyak suke amik gambra...
n macam2 posing dia kan buat...
n dia ni kn cukup2 pandai bergaya sehhh...
ni lah adik sedare aku yang paling bergaya..
kecik2 dah pandai bergaya kan..
ok lah aku dah nak tido ni....
sampai sini je lah aku bebel...
 WASALAM

mmh TERSERLAH KESOMBONGAN ini budak...

ala tomyer nyer...
ni senyuman terpkase ker????????///
pe2 pun I LOVE YOU AMMAR......
mmmmmmuuuuuuuuuuaaaaaaaahhhhhhhh

HATI DAN KEINGINAN

SALAM.......

ok ary ni aku tergerak aty nak tulis pasal ni sebab........

1.aku dah x leh nak simpan lagi aty ni...
2.aku dh x leh nak padamkan keinginan aku selame ni...
3.aku nak share ngan kaw orang....
4.sebab ni blog aku so suke aty lah kn..hahah..

ok...kaw orang mesti de aty dan keinginan yang tersimpan di dasar aty kaw org...
ye lah kalo dah x de aty tu makne nyer cukup lagi 3 jumaat dah x de kan....
aty dan keinginan ni berbeza tapi saling berkaintan...
aty ni melibatkan perasaan yang lahir ngan sendiri nyer pabila terjadi sesuatu...
keinginan ni plak tertimbulnyer bile nakkan sesuatu or kite perlukan...
tapi dua-dua saling berkaitan sebab kalo x de aty mcm ne nak timbul keinginan dan mcm ne nak de keinginan kalo x de aty kn...so pikir2kan dan slamat SERABUT...haha
aty ni kite x leh nak tipu sebab ni timbul dari haty kite snd so mcm ne kite nak nafikan isi haty kite kan...
keinginan plak kalo x de penuhi mesti t kalo MATI mesti mate terBUKAK kan..haha

ok aku x nak merapu panjang lagi....
ni skang aku nak bebel pasal diri ini...
*tapi ni bukan sebab nak mintak simpati..ni just luahan aty dan perasaan..
aku dah couple ngan si DIA ni hampir setahun yang lalu...
tapi kami dah lame x jumpe dan kami ni jauh...(CINTA UTARA & SELATAN)....
so amat payahlah kalo nak berjumpe sebab masing2 masih stdy lagi kan....
jadi penghubung kami hanya lah tepon n msg je...(agak bosan kot)....
x de kenangan yang dapat kami simpan dan nak d kongsikan...
ok sikap si DIA ni plak kalo ngah stdy mmg lah aku ni DILUPAKAN..
lagi2 kalo mase si DIA ni ngan FINAL EXAM...
perghhh aku cakap mmg menahan rindu jelah aku ni..
de sekali tu sampai 2 minggu sepi tanpa berite....
aku rase kalo kene ngan orang yang kuat cemburu mau mintak CLASH kan...
tapi aku ni terAMATLAH MEMAHAMI si DIA KN...(mate ke atas tangan dibahu)....
so nak x nak aku kene hadapi sebab aku yang pilih jalan ni kan.....
aty ni mmg masih milik si DIA tapi semakin ary semakin pudar sebab kesibukan mase menjadi jurang antare kami...
keinginan aku selame ni aku hanya menjadi kubur saje....
aku x leh nak kecapi keinginan aku ni...
sebab banyak bnd yang aku x leh nak kongsi ngan si DIA....
so hanya REDHA jelah...

ok sampai sini jelah aku nyer luahan aty dan perasaan aku ni....
aku x leh nak tulis banyak2 sebab ni hal privatekan....
so WASALAM......

Friday, November 4, 2011

AKHIRNYA TERCAPAI



SALAM 
ary ni adalah ary yang paling bersejarah dalam idup ini...
akhir nyer segala penat lelah yang aku korban kn terbalas dengan keputusan yang agak memeranjatkan....
aku x sangke aku leh dapat keputusan yang mcm ni....

aku x percaye aku leh dapat keputusan yang mcm ni...
sebab pe...
aku kan senaraikn ape yang aku wt slame stdy week n mse final...

1.lebihkan tido dari stady...
2.kate nak g libry kol 9 pagi tapi bangun kol 12 tgh ary...(kesian kat mmber yang aku dah janji tu)
3.aku kalo dapat je wifi trus aku bukak FB N MYBLOG..haha
4.orang stady aku wt donoh jer...
5.aku lah tido paling awal dalam bilik...
6.aku keluar awal dlm final..haha(blagak mcm budak dekan je kn)...
7.movie menjadi pekara utame slepas abis je amik paper...
8.aku asik download movie sebab bosan ngan movie y ade...
9.kacau kawan2 aku n wt lawak agak x brape nak pandai...................
10.aku stady last minit + ketawe nagn roomate2 aku y giler...

hahah..mesti kaw orang terkezzzzuut kan...aku ni bukan lah kaki blajar or asik nak blajar jer...aku stady sempoi je kot.....aku rase ni lah berkat aku berkorban..

ok skang aku nak senarai kn pengorbana aku..haha

1.aku jarang keluar g ipoh..hanya sekali je...
2.aku terpakse wt kerje PERSATUAN n stady..
3.aku korban ngan kurangkn msg bersame SI DIA...
4.aku nangis lepas paper ..(penat tu amik emosi)..hahaha
5.pnah tido just satu jam je tapi just tuk satu ary je..(x leh tahan beb......)
6.x sempat nak update blog tiap2 ary......
7.AKU YANG TERKORBAN DEK X DPT NAK BALIK JOHOR SGT...

sorry agak kabur sikit pic ni..
sebab aku just pakai tepon biase2 je....
meh sini aku bagi terang kn...
aku dapat 3A dan 5B...
tereerrrrrrrrrrrrr x...(ayat berlagak dah terkeluar).

nak tau x.....aku x sangke mcm ne aku ;eh dapat A dalam PRINCIPLE OF STRUCTURE yang paling susah sangat2 dan aku x pernah amik fizik mse sek men dulu...n aku dah lah quiz satu dapat kosong kot...hahah..mmg aku x percaye lgsung aku leh dpt mcm ni...ni mgkin berkat PENSYARAH PN HALIZAI dan usaha aku serte teman2 ku jua....

ok 3 pointer aku sudah dapat kan....
so tuk sem 4 ni aku targer DEKAN....
ahhaha..aku kene dapatkan DEKAN..
kalo x malu beb..sebab aku dah publish kan kat blog aku n dah janji ngan IBU aku....

akhir sekali aku nak ucapkan terima kasih bebanyak kepade...

1.kepada YANG MAHA ESA...
2.kepada PN ROHAYU BINTI GHAPOR(BONDA)....
3.adik bradik ku serta kaum keluargaku.....
4.CIK MIMI yang menjadi PENASIHAT AKEDEMIKku..
5.PENSYARAH2 yang mengajar QS3A...
6.kepada WANI,FARA N FEDY yang wt aku giler2...haha.tanpe kaw orang aku x kn dpr mcm ji...
7.QS3A yang tersayang...
8.ALIF HAIKAL,abg FARHANyang menjadi pembakar semangat,...
9.AKAK2 semua yang slalu nasihat SUHA...
10.mak cik2 cleaner yang bertukung lumus kemas kan dewan exam...
11.PENGAWAS2 mse final...
12.PAK GUARD yang slalu halau aku mse nak stady....
13.kat semua yang langsung or x brape nak langsung k....

SYUKUR KEPADA ALLAH SWT







Tuesday, November 1, 2011

MY LOVELY BROTHER

SALAM SEMUA....
OK AKU SKANG NI NAK CERITE TTG SORANG BUDAK KECIK YANG SANGAT2 COMEL PLUS CUTE GLER LAH...
NAME DI BERI MUHAMMAD NUR NAQIUDDIN KOT....AKU X TAU SGT NME BTOL INI BUDAK...
NAQIU  I MMG PANTANG NAMPAK KAMERA DAN ORANG YANG NGAH BERDIRI..
MESTI KN TERSENYUM LEBAR WALAUPON X DE GIGI....HAA
NI LAH BABY YANG THE LETEST DLM FAMILY IBU AKU...
DAH LAH COMEL KAN PASTU BIJAK PLAK NI....
JELEZ AKU TAU.........AHAAHAAH
AKU DAH ANGGAP NAQIU NI MCM ADIK KANDUNG AKU SENDRI.....

JOM TGOK GELEGAT DYE BILE NAMPAK KAMERA...
COMELLLLLLLLLLLLLL
CUTEEEEEEEEEEEE


 MUKE POYE DYE...HAHAH





INI BUDAK ADA 5 ORANG ADK BRADIK...
SEMUA CHOMEL2 BLAKE....
AKU GERAM GAK TGOK MUKE INI BUDAK...KALO JUMPE DYE MESTI AKU NAK GOMOL DYE NYER PIPI...

OK STAKAT NI JELAH AKU NAK TULIS PASAL INI BUDAK....
OK PAPAY....